3 ms·
https://www.ecfr.gov/current/title-41/subtitle-C/chapter-102/subchapter-B/part-102-34/subpart-C/subject-group-ECFRf832b0d43ee29a9 https://www.ecfr.gov/current/t
by nomel 1y ago
https://www.ecfr.gov/current/title-41/subtitle-C/chapter-102/subchapter-B/part-102-34/subpart-C/subject-group-ECFRf832b0d43ee29a9 https://www.ecfr.gov/current/title-41/subtitle-C/chapter-102...
> § 102-34.110 Must Government motor vehicles use Government license plates?
> Yes, you must use Government license plates on Government motor vehicles, with the exception of motor vehicles exempted under § 102-34.160, § 102-34.175 or § 102-34.180.
Second exemption:
> § 102-34.175 What motor vehicles have an unlimited exemption from displaying U.S. Government license plates and motor vehicle identification?
> Motor vehicles used primarily for investigative, law enforcement, intelligence, or security duties have an unlimited exemption from displaying U.S. Government license plates and motor vehicle identification when identifying these motor vehicles would interfere with those duties.
IANAL, but from a naive glance, your understanding seems to be incorrect. I think it's very concerning that there's no mention of the regulations in the article.
Anyone have a less naive perspective, with references?
- leakycap 1y agoYou're misunderstanding your source. You quote: > have an unlimited exemption from displaying U.S. Government license plates Yes ... but U.S. Gov't plates and state plates are not the same The very thing you linked explains federal law enforcement who don't want to use "U.S. Gov't" plates have unlimited exemption to use standard state-issued license plates... you know, the kind everyone has, to blend in?
- nomel 1y agoDoes't seem to be the case. For Illinois... https://codes.findlaw.com/il/chapter-625-vehicles/il-st-sect-625-5-3-402/ https://codes.findlaw.com/il/chapter-625-vehicles/il-st-sect... > § 3-402. Vehicles subject to registration; exceptions. > A. Exemptions and Policy. Every motor vehicle, trailer, semitrailer and pole trailer when driven or moved upon a highway shall be subject to the registration and certificate of title provisions of this Chapter except: > ... > (6) Any vehicle which is owned and operated by the federal government and externally displays evidence of federal ownership. It is the policy of the State of Illinois to promote and encourage the fullest use of its highways and to enhance the flow of commerce thus contributing to the economic, agricultural, industrial and social growth and development of this State, by authorizing the Secretary of State to negotiate and enter into reciprocal or proportional agreements or arrangements with other States, or to issue declarations setting forth reciprocal exemptions, benefits and privileges with respect to vehicles operated interstate which are properly registered in this and other States, assuring nevertheless proper registration of vehicles in Illinois as may be required by this Code; > with references. Please provide a reference for future comments.
- leakycap 1y agoJust read the page you linked. It is not confusing unless you don't know how statutes work. > § 102-34.110 Must Government motor vehicles use Government license plates? Yes, you must use Government license plates on Government motor vehicles, with the exception of motor vehicles exempted For exempted vehicles from U.S. Government plates (as noted above), do you think state laws for plates ... just don't apply?
- nomel 1y agoSorry, had a procrastination timeout mid edit, so couldn't complete my comment. See edited comment above, with reference for a state plate not being required in IL. So, it appears a federal and state plate aren't required. Additionally, the link in my previous comment shows that the IL plate requirements can be negotiated. > For exempted vehicles from U.S. Government plates (as noted above), do you think state laws for plates ... just don't apply? Please include the reference for the requirement that contradicts what I have in the edited comment.
- leakycap 1y agoAre you in the US and are you familiar with things like vehicle registration? Are you unable to comprehend that if a vehicle does not have a federally-issued license plate, then it still requires a plate to be legal on the road... in which case, federal vehicles can use state plates. As quoted many times above, including my original comment. Allowing law enforcement vehicles of any kind to go plateless would make it very simple for anyone wishing not to be tracked to go plateless. "Oh look, there's the FBI in an unmarked '95 Corsica" ... wait, no, driving without plates is not legal, so that '95 Corsica is probably just a driver without plates. Pull them over. Driving without plates will get you pulled over in any state in the US. Again, help me understand why you need another source to connect this information? Have you tried to make sense of the link you posted? I'm not your tutor, so I'm not sure what kind of help is needed to make this clear to you: you cannot drive on any public road in any state without a license plate.
- 1y ago
- cozzyd 1y agoBut Illinois law would still require them to have a license plate, generally, even if not a US Government one (in fact, the picture in the article shows an Illinois license plate on a vehicle that does have one).
- nomel 1y agoThen provide a reference to that law. They don't seem to be required in IL, on federal vehicles: https://news.ycombinator.com/item?id=45532733 https://news.ycombinator.com/item?id=45532733