3 ms·
> You use GET for retrieving, POST for creating, PATCH for updating, and DELETE for deleting. Surely that should be "PUT for creating, POST for updating"? PUT
by Joker_vD 2y ago
> You use GET for retrieving, POST for creating, PATCH for updating, and DELETE for deleting.
Surely that should be "PUT for creating, POST for updating"? PUT is a standard verb, defined in every version of the HTTP/1.1 spec starting since RFC 2616, after all, unlike PATCH which is still just a "proposed" standard.
- Mainsail 2y agoFor reference, the author touched on their reasoning at the bottom of "Many nouns, few verbs" https://johnholdun.com/apis/verbs/ https://johnholdun.com/apis/verbs/
- lelandfe 2y agoHuh, TIL that PATCH isn't an accepted standard: https://www.rfc-editor.org/info/rfc5789 https://www.rfc-editor.org/info/rfc5789 14 years on, I wonder what the hold up is.