3 ms·
>> and promoted a pawn to a pawn > umm. Commendably warped, but I'm not sure that's legal? Interesting point. Here is what the FIDE handbook says about it (e
by susam 3y ago
>> and promoted a pawn to a pawn
> umm. Commendably warped, but I'm not sure that's legal?
Interesting point. Here is what the FIDE handbook says about it (emphasis mine):
“When a pawn reaches the rank furthest from its starting position it must be exchanged as part of the same move on the same square for a new queen, rook, bishop or knight of the same colour. The player’s choice is not restricted to pieces that have been captured previously. This exchange of a pawn for another piece is called ‘promotion’ and the effect of the new piece is immediate.”
Source: Article 3.7.e of https://www.fide.com/FIDE/handbook/LawsOfChess.pdf https://www.fide.com/FIDE/handbook/LawsOfChess.pdf