4 ms·
The page explaining all the codes should make it clear that using status code 999 is a bad idea. One reason why it's bad is because it violates RFC 2616 (§6.1.
by Tepix 3y ago
The page explaining all the codes should make it clear that using status code 999 is a bad idea.
One reason why it's bad is because it violates RFC 2616 (§6.1.1):
The first digit of the Status-Code defines the class of response.
The last two digits do not have any categorization role.
There are 5 values for the first digit:
- 1xx: Informational - Request received, continuing process
- 2xx: Success - The action was successfully received,
understood, and accepted
- 3xx: Redirection - Further action must be taken in order to
complete the request
- 4xx: Client Error - The request contains bad syntax or cannot
be fulfilled
- 5xx: Server Error - The server failed to fulfill an apparently
valid request
- IggleSniggle 3y agoSee, that would require knowing why they are rejecting you. Is it us? Is it you? Hell we don't know and couldn't be arsed to figure it out, so, just...Nein. Nein Nein Nein.
- dragonwriter 3y ago> One reason why it's bad is because it violates RFC 2616 RFC 2616 is obsolete, as are the RFCs which obsoleted it; the reference here should be to §15 of RFC 9110.
- jmholla 3y agoIt should be noted that nearly the same verbiage presented by the GP is used in RFC 9110. RFC 9110 also goes further to explicitly say that 999 is an invalid error code, but does indicate they should be treated as a 5xx. > Values outside the range 100..599 are invalid. Implementations often use three-digit integer values outside of that range (i.e., 600..999) for internal communication of non-HTTP status (e.g., library errors). A client that receives a response with an invalid status code SHOULD process the response as if it had a 5xx (Server Error) status code.
- dragonwriter 3y ago> It should be noted that nearly the same verbiage presented by the GP is used in RFC 9110. Yes, in case it wasn't clear, my intent was to correct the reference only, not the substance communicated by the reference.
- doublerabbit 3y agoSo what if it violates an RFC, what harm does it do if you implement your own status codes? Controversial and unpopular opinion, but RFC specs went out the window as soon as SPA apps came about. If I can't use my back button without my page being hijacked to the home page of the site then to me RFCs are now just a defunct recommendation.
- chupapimunyenyo 3y agoTrue, it's a bad idea because a spec says so? And when did I agree to comply to it?