11 ms·
No, actually not. GDPR also has rules related to "data minimisation", aka you shouldn't collect data you don't need.
by matsemann 4y ago
No, actually not. GDPR also has rules related to "data minimisation", aka you shouldn't collect data you don't need.
- tpxl 4y agoGot a source for that?
- matsemann 4y agoGDPR article 5.1c https://gdpr-text.com/read/article-5/#related_gdpr-a-05_1c https://gdpr-text.com/read/article-5/#related_gdpr-a-05_1c
- tpxl 4y agoThis article and data minimisation don't mean you can't collect information, they just say you can't collect more than what you need for the specific purpose. If the specific purpose is ad targeting via a bunch of data from tracking and you have a lawful basis (ie. consent) for it, there is no problem, as far as you're really using (and need to use) that data for ad targeting.