3 ms·
You don't need a cookie banner for a shopping cart.
by TheCoelacanth 4y ago
You don't need a cookie banner for a shopping cart.
- jefftk 4y agoYou do for the way shopping carts are usually implemented. Say you put something in your cart, close the browser, and reopen it the next day. On basically all sites, the item is still in your cart, but that requires cookie consent because it isn't "strictly necessary in order to provide an information society service explicitly requested by the subscriber or user". See this earlier discussion: https://news.ycombinator.com/item?id=29530890 https://news.ycombinator.com/item?id=29530890
- lesuorac 4y agoI agree with the interpretation that you can just leave it in the cart forever. Mechanically if you add something into a physical shopping cart it will remain there forever until you take it out. But legally the pdf has the claim "a merchant could set the cookie either to persist past the end of the browser session or for a couple of hours" [1] and to me that means indefinitely or a few hours. [1]: https://ec.europa.eu/justice/article-29/documentation/opinion-recommendation/files/2012/wp194_en.pdf https://ec.europa.eu/justice/article-29/documentation/opinio...