3 ms·
From the Treasury website: The pertinent portion of law that applies to your question is the Coinage Act of 1965, specifically Section 31 U.S.C. 5103, entitled
by travisjungroth 5y ago
From the Treasury website:
The pertinent portion of law that applies to your question is the Coinage Act of 1965, specifically Section 31 U.S.C. 5103, entitled "Legal tender," which states: "United States coins and currency (including Federal reserve notes and circulating notes of Federal reserve banks and national banks) are legal tender for all debts, public charges, taxes, and dues."
This statute means that all United States money as identified above are a valid and legal offer of payment for debts when tendered to a creditor. There is, however, no Federal statute mandating that a private business, a person or an organization must accept currency or coins as for payment for goods and/or services.
~
The important distinction is payment for goods or services vs payment for a debt. Dine-in restaurants work on debt (you eat the food then pay for it), but grocery stores work on payment for goods (you get the food and pay for it in one transaction).
- emodendroket 5y agoI don't think it's accurate to say restaurants are extending credit to their customers. If you walk out without paying, it's theft, not defaulting on a loan.
- travisjungroth 5y agoI don't know. I'm probably wrong.
- dec0dedab0de 5y agoLet's say you had a business that only accepted pokemon cards as payment. One of your customers does not pay their bill, so you take them to small claims court. The judge is going to rule that they pay you the value of the card, because debts are settled with money.
- emodendroket 5y agoI don’t see that that’s relevant if you may be charged with a criminal offense for doing it. https://en.wikipedia.org/wiki/Dine_and_dash https://en.wikipedia.org/wiki/Dine_and_dash