3 ms·
Are they displaying the license under which said code is licensed when they display a chunk of licensed code? If not, then they're violating the terms of most
by blooalien 5y ago
Are they displaying the license under which said code is licensed when they display a chunk of licensed code? If not, then they're violating the terms of most licenses (except pure public domain, or other similar licenses which don't have any such requirements attached).
The use of licensed code in other projects must be done under the terms of that license or you aren't legally (under copyright law) allowed to use the code.
- leereeves 5y agoAs I said, I'm not a lawyer, but I believe they're displaying it under the terms of the GitHub ToS, using rights granted to them when the project is uploaded to GitHub, not under the terms of the license the project uses for everyone else.
- dahart 5y ago> Are they displaying the license under which said code is licensed when they display a chunk of licensed code? If not, then they’re violating the terms The GitHub TOS is a license that is separate from the license in the code. It is legal and common for an author to license the same code multiple ways (and the licenses do not have to agree with each other). By agreeing to GitHub’s TOS and uploading code to GH servers, people are licensing GH to display the code, because the license agreement says so explicitly. This could be problematic if someone uploads code they don’t have the rights to upload, but then the violation is the uploader’s, and not GitHub’s. Additionally, GH has a provision for already licensed code in section D.6: “6. Contributions Under Repository License “Whenever you add Content to a repository containing notice of a license, you license that Content under the same terms, and you agree that you have the right to license that Content under those terms. If you have a separate agreement to license that Content under different terms, such as a contributor license agreement, that agreement will supersede. “Isn't this just how it works already? Yep. This is widely accepted as the norm in the open-source community; it's commonly referred to by the shorthand "inbound=outbound". We're just making it explicit.” https://docs.github.com/en/github/site-policy/github-terms-of-service#6-contributions-under-repository-license https://docs.github.com/en/github/site-policy/github-terms-o...