2 ms·
Does a person need to be sitting in the seat? Or could I just put some plastic Lego seat on my drone and qualify?
by xhkkffbf 5y ago
Does a person need to be sitting in the seat? Or could I just put some plastic Lego seat on my drone and qualify?
- sokoloff 5y agoYou'd fail 14 CFR § 103.1.a: "Is used or intended to be used for manned operation in the air by a single occupant;"
- dragonwriter 5y agoHuh, so if I build a remote control system for an intended-to-be-manned ultralight, I could use it as a drone without a certificate, but not an actual purpose-built drone?
- sokoloff 5y agoSo long as you could successfully argue in front of an FAA Administrative Law Judge that you "used or intended to use it" as a manned aircraft. Since it sounds like you're doing so with the specific intention to use it as an unmanned craft, the Part 103 rules would not apply (and would not permit it). (The law is “is” rather than “was originally built to be”.)