2 ms·
> My understanding is that the offside rule is based on where the players' feet are, but based on this VAR is doing it based off of any body part. Do I have the
by awb 6y ago
> My understanding is that the offside rule is based on where the players' feet are, but based on this VAR is doing it based off of any body part. Do I have the rule right?
Not quite. Head, body and feet all count.
https://www.thefa.com/football-rules-governance/lawsandrules/laws/football-11-11/law-11---offside https://www.thefa.com/football-rules-governance/lawsandrules...
> A player is in an offside position if:
any part of the head, body or feet is in the opponents’ half (excluding the halfway line) and any part of the head, body or feet is nearer to the opponents’ goal line than both the ball and the second-last opponent
> The hands and arms of all players, including the goalkeepers, are not considered.
> A player is not in an offside position if level with the:
second-last opponent or
last two opponents
- s3krit 6y agoI think 'body' also includes shoulders. Basically any part of the body that you can legally play the ball with.
- jkingsbery 6y agoGot it, that's helpful! In a lot of the ones I got wrong, however, it looked pretty clearly that the arm was the thing the VAR used to declare a player offsides.