3 ms·
Don't the brackets mean that it's a ipv6 address? I would've thought it's invalid, because the ip isnt colon separated. (Just guessing here)
by 411111111111111 6y ago
Don't the brackets mean that it's a ipv6 address? I would've thought it's invalid, because the ip isnt colon separated. (Just guessing here)
- cbhl 6y agoThere are various schemes for mapping IPv4 addresses in the IPv6 address space, for example [::ffff:127.0.0.1] [64:ff9b::127.0.0.1] https://en.wikipedia.org/wiki/IPv6_address#Special_addresses https://en.wikipedia.org/wiki/IPv6_address#Special_addresses
- firethief 6y agoYou may be thinking of URLs. The host specification differs between the two standards^H^H^H^H^H^H conventions.
- jcranmer 6y agoIn the email addressing standard (RFC 5321), the brackets means it's an IP address literal. If you add in an IPv6 tag (e.g., [IPv6:1::1]), you get IPv6 support as well.