3 ms·
> I am not so sure. Do you have to give consent for a bank to submit a charge-off report to the various credit bureaus in case of negative balance or other deli
by Mikeb85 7y ago
> I am not so sure. Do you have to give consent for a bank to submit a charge-off report to the various credit bureaus in case of negative balance or other delinquency?
No, but you need to give permission for anyone to run a credit check on you. Literally no one can legally see that info without you giving them permission to do so. Whereas anyone can sign up for this service and see info about you.
Edit - also, banks won't give you a bad score as long as you keep paying the minimum on all your credit products. And in my experience, their willingness to give you a mortgage or extend credit has more to do with your income and assets than a credit score.
- deleted 7y ago[deleted]
- bdowling 7y ago> No, but you need to give permission for anyone to run a credit check on you. Whether that is true will depend on your jurisdiction. In the U.S. at least, it is not true. In the U.S., a consumer report needs to be for a permissible purpose, but it does not always require explicit permission of the consumer. See 15 U.S. Code § 1681b, https://www.law.cornell.edu/uscode/text/15/1681b https://www.law.cornell.edu/uscode/text/15/1681b.