3 ms·
Certainly can be in the UK: "Typographical arrangements - this is the layout of a page. The right protects the effort involved in, for instance, creating the co
by Doctor_Fegg 9y ago
Certainly can be in the UK: "Typographical arrangements - this is the layout of a page. The right protects the effort involved in, for instance, creating the combination of columns, headlines, typefaces, images and advertisements on a newspaper page."
http://www.nationalarchives.gov.uk/documents/information-management/copyright-related-rights.pdf http://www.nationalarchives.gov.uk/documents/information-man...
- Jaruzel 9y agoThank you. Now can I be voted back up please? I don't make a point of posting bollocks.
- Doctor_Fegg 9y agoTo repeat myself from above, it isn't certain that the copyright in a typographical arrangement is infringed by purely copying the textual content without reproducing the typographical arrangement, so your original assertion may not be true. (I didn't downvote you, FWIW.)
- Jaruzel 9y agoWithout being drawn into a long protracted argument about this (this is my last post on this topic), the simple act of scanning the formatted page pre-OCR infringes the copyright of the publisher, if the publishers rights have not yet expired. You can't OCR from nothing, at some point you need a direct copy, be it in memory or on disk, of thing being copied.
- cosarara97 9y agoIANAL, but I think you can't infringe copyright if you are not distributing anything. OCR is not distribution.
- zerocrates 9y agoYou might think so, but merely copying is infringement, at least in the United States. There's even good solid precedent that copying computer software from disk to memory for the purpose of running it is a copy covered by copyright. A manufacturer sued a third-party computer maintenance company alleging copyright infringement by the technician in simply turning the machine on, and won. There's even a specific carveout for software, section 117(a)(1), but the same decision held that since that section applies only to the "owner" of a copy, it doesn't apply to licensed software. It's a pretty bonkers case. Congress explicitly overruled it by adding _another_ carveout in the same section, 117(c), which basically specifically says computer repair people don't infringe copyright in the OS by turning the computer on. Regardless, mere copying with nothing else can be infringement.
- Doctor_Fegg 9y agoTemporary, "transient or incidental" copies are expressly permitted under (UK and EU) copyright law. An in-memory scan could qualify as this. But there are rarely black-and-white issues in copyright law. (Even with black-and-white scans...)