4 ms·
This. Note. Is. Legal. Tender. For. All. Debts. Public. And. Private. Which of these words does Visa not understand?
by excalibur 9y ago
This. Note. Is. Legal. Tender. For. All. Debts. Public. And. Private. Which of these words does Visa not understand?
- kobeya 9y agoThat's not legally binding.
- techsupporter 9y agoThere are many flaws with your absolutism here, starting with our government system not being one of absolutes. In this instance, no debt is created before a transaction. As long as the merchant states up front, "no cash," you are free to walk away if all you have is cash.
- excalibur 9y agoOn the contrary, the government happens to be full of Sith.
- scintill76 9y agoAs someone else in this thread noted, they can just not give you stuff until you've paid by card. Then you do not have a debt, so legal tender doesn't apply.
- Godel_unicode 9y agoThat phrase doesn't mean what you think it means. Allowed to use it =/= must be accepted. Edit: here are the Feds words. https://www.federalreserve.gov/faqs/currency_12772.htm https://www.federalreserve.gov/faqs/currency_12772.htm
- Sleeep 9y agoIt's actually you who doesn't understand. There's already thousands of businesses where your dollar bills are unwelcome (try sending an envelope full of $100s to Amazon for your next order if you don't believe me). https://www.treasury.gov/resource-center/faqs/Currency/Pages/legal-tender.aspx https://www.treasury.gov/resource-center/faqs/Currency/Pages... >The pertinent portion of law that applies to your question is the Coinage Act of 1965, specifically Section 31 U.S.C. 5103, entitled "Legal tender," which states: "United States coins and currency (including Federal reserve notes and circulating notes of Federal reserve banks and national banks) are legal tender for all debts, public charges, taxes, and dues." >This statute means that all United States money as identified above are a valid and legal offer of payment for debts when tendered to a creditor. There is, however, no Federal statute mandating that a private business, a person or an organization must accept currency or coins as for payment for goods and/or services. Private businesses are free to develop their own policies on whether or not to accept cash unless there is a State law which says otherwise. For example, a bus line may prohibit payment of fares in pennies or dollar bills. In addition, movie theaters, convenience stores and gas stations may refuse to accept large denomination currency (usually notes above $20) as a matter of policy.
- anon4728 9y agoI, for one, don't use credit cards. Amazon gets paid in zero surcharge gift cards paid in cold, hard cash. Privacy and control are more important than "convenience" of being skimmed and robbed at every turn.