3 ms·
It makes sense that drones should need a transponder just like any other aircraft... it should be broadcast in a way that can be readable with a smartphone thou
by empressplay 9y ago
It makes sense that drones should need a transponder just like any other aircraft... it should be broadcast in a way that can be readable with a smartphone though (bluetooth?)
- rasz 9y agodo kites require transponders? gliders/paragliders? No, it makes no sense. Let me cite something: "...recommendations from members of Congress and the National Transportation Safety Board and was intended to gather information to determine whether the current glider exception from transponder equipage and use provides the appropriate level of safety in the National Airspace System. The FAA is withdrawing that action because the _limited safety benefit gained does not justify the high cost of equipage_."
- zdkl 9y agoPeople with paragliders in my area: 4 professionals. People with drones in my area: 57483863847 general public, most of them with no idea or consideration for good practices. Make them carry a bluetooth beacon or something heavier if they want to break out seriois drones.
- elmar 9y agoNot even ultralights are required to have a transponder. TRANSPONDER REQUIREMENTS Do I have to install a transponder in my amateur-built aircraft? In general, no, a transponder is not required equipment. However, if you wish to operate in class A, B, or C airspace, or at an altitude of over 10,000' MSL, or within a 30 nautical mile radius of the primary airport in class B airspace, you will need a transponder and altitude encoder (commonly referred to as "mode C"). The regulations regarding transponder and altitude-reporting requirements are found in 14 CFR 91.215. There is an exception to the regulations as they apply to the 30 nm Mode C "veil" around the Class B airports. This exception is found in § 91.215(b)(3), which states that if the aircraft is a glider or balloon, or was not certificated with an engine-driven electrical system, it can be operated within the "veil" without a Mode C transponder. This is allowed so long as these operations are below the upper limit of the Class B airspace (or 10,000 MSL, whichever is lower) and not actually within Class A, B, or C airspace. The key to this exception is whether or not your aircraft has an "engine-driven electrical system". A good way to look at this is, if your aircraft does not have generator or alternator that is turned by the engine, and that recharges a battery in flight, you probably do not have an "engine driven electrical system". https://www.eaa.org/en/eaa/aviation-communities-and-interests/homebuilt-aircraft-and-homebuilt-aircraft-kits/frequently-asked-questions/transponder-requirements https://www.eaa.org/en/eaa/aviation-communities-and-interest...
- skybrian 9y agoOn the other hand, falconers generally do put transmitters on their birds. If the tech can be made cheap and light enough to put on drones, why not put transponders on all the things?