3 ms·
Edit: Apologies, I was wrong here due to the personal use exemption to the DPA. Uploading images to public forums could be an issue, though.
by bencollier49 10y ago
Edit: Apologies, I was wrong here due to the personal use exemption to the DPA. Uploading images to public forums could be an issue, though.
- pavel_lishin 10y ago> Same as anyone using a Go-Pro. Can you go into some more details? Does this mean that tourists technically can't wander around with a go-pro strapped to their chest without registering, or does this apply only to UK citizens - and does it mean that they can't do that when visiting London? How far does that stretch? Does taking a video on a phone count?
- deleted 10y ago[deleted]
- Hnrobert42 10y agoAs far as I can see, that applies to organizations, not individuals. https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-data-protection/key-definitions/ https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-data-protectio...
- deleted 10y ago[deleted]
- corin_ 10y agohttps://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-data-protection/key-definitions/ https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-data-protectio... "Data means information which – (a) is being processed by means of equipment operating automatically in response to instructions given for that purpose, (b) is recorded with the intention that it should be processed by means of such equipment, (c) is recorded as part of a relevant filing system or with the intention that it should form part of a relevant filing system, (d) does not fall within paragraph (a), (b) or (c) but forms part of an accessible record as defined by section 68, or (e) is recorded information held by a public authority and does not fall within any of paragraphs (a) to (d). " IANAL, but my non-professional understanding is that constantly recording like this, if you're only going to be manually looking through the way his partner does, isn't covered as "data" under this law. (Section 68 is not relevant either in this case, http://www.legislation.gov.uk/ukpga/1998/29/section/68 http://www.legislation.gov.uk/ukpga/1998/29/section/68) edit: in reply to your edited in link, there's a big difference between filming to distribute (e.g. movies) vs. filming for personal record (e.g. tourists taking photos).
- adevine 10y agoPretty sure he's not. There are "personal use" exemptions that seem like they would apply. Not sure though, but if in the past ~20 years, if there is not a case of someone breaking the law by using a gopro or other camera for personal use, seems like it's a non-issue.
- deleted 10y ago[deleted]