3 ms·
That page says there are duplicates in CP-932 because of different vendor variants. If those characters are otherwise entirely identical, calling it a single en
by pmjordan 17y ago
That page says there are duplicates in CP-932 because of different vendor variants. If those characters are otherwise entirely identical, calling it a single encoding seems wrong. Wouldn't you just have a CP-932-IBM and a CP-932-NEC encoding?
- halostatue 17y agoBecause someone unified two similar encodings into CP-932/ShiftJIS. That someone who unified them wasn't IBM or NEC (both of whom made competing systems and had made different encoding choices, but whose choices were mostly compatible). Rules for dealing with legacy encodings: 1. They make no sense. 2. If you think they make sense, remember that you weren't there so refer to rule 1.